Reactie op uitsluiting

Spijtig, zeer spijtig. Wederom is het de kiezer die het moet ontgelden. De verkennende gesprekken en onderlinge verstandhoudingen waren goed en wij, de PVV, hebben zelfs een handreiking gedaan om gezamenlijk tot een progressieve aanpak te komen voor de gehele Gemeente Venlo.

Hoewel de verkiezingsuitslagen duidelijk waren dat de te volgen koers rechts zou moeten zijn, de grootste stijging zat immers op rechts (PVV van 0 naar 4 zetels), heeft EENlokaal besloten om een linkse koers te volgen met partijen die samenwerking met de PVV uitsluiten:

EENlokaal (7 zetels nu, voorheen 10 (5 Lokale Democraten + 5 Venlokaal))
PvdA (4 zetels nu, voorheen 6)
SP (4 zetels nu, voorheen 4)
GROENLINKS (3 zetels nu, voorheen 2)
50PLUS (3 zetels nu, voorheen geen)
D66 (1 zetel nu, voorheen 2)

Wat dit zal betekenen voor Venlo, waar de bevolking voor een rechtse koers heeft gekozen, zal moeten blijken. Ons inziens is dit een gemiste kans om die beloofde koerswijziging, waar alle partijen op aanstuurden, te bewerkstelligen.

Desalniettemin zal PVV zich, als een van de weinige partijen, daadwerkelijk gaan inzetten voor het belang van Venlo en haar inwoners. Wij nemen geen genoegen met zilver, wij gaan voor goud. En dat doen wij voor U, de burger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *